Kolping Otthon Rédics

Rédics a Szlovén határ mellett, Lentitől 5 km-re, Hetés szívében fekszik. Az Otthon a Szentlélek Katolikus Templommal szemben található.

A Magyar Kolping Szövetség az intézményt 2006. március 1-től működteti.

Az otthon szolgáltatásai:

  • házi segítségnyújtás
  • idősek otthona

Intézményünk 26 férőhelyen biztosít ápolást-gondozást idős emberek számára. Az lakók elhelyezése 2-3-4 ágyas, komfortos szobákban biztosított. Feladatunkat a szerint látjuk el, hogy minden lakónk a lehető legjobban érezze magát. 2009-2010. évben a fenntartónak köszönhetően jelentős felújítás történt: a munkák során megújultak a közösségi terek, a lakószobák, fürdők, nyílászárók, padozat. Mindezt kiegészítve új bútorokat vásároltunk. Élhetőbb környezetet teremtettünk lakó és dolgozó számára egyaránt.

Az időskor egy rendkívül fontos életszakasz, melyet felelősséggel kell megélni. Napi munkánk során ezt a szellemiséget tartjuk szem előtt.

2010-et a hagyományőrzés évének szenteltük: farsangolás, szalmabábu égetése, disznóvágás, -toros, kocsonyaparti. A programok összeállításánál törekedtünk arra, hogy hűek maradjunk a hagyományőrzéshez, valamint azt is szem előtt tartottuk, hogy lakóink jól érezzék magukat. Ezért volt több olyan program is, ahol nemcsak nézőként, hanem aktív résztvevőként is közreműködhettek ellátottjaink.

Minden jog fenntartva ! | Kolping Gondozási Központ Lenti | 8960 Lenti Templom tér 11. | Adatvédelmi szabályzat