Kolping Otthon Zalabaksa

2008. december 19-én nyitotta meg kapuit első lakói előtt az intézmény, mely 50 fő befogadását teszi lehetővé. Hivatalos átadása Zala megye Önkormányzata részéről 2009. május 27- én történt ünnepélyes keretek között.

Az otthon szolgáltatásai:

• idősek nappali ellátása
  • idősek otthona

Az idősek otthona a nyugodt környezetben megannyi lehetőséget teremt a lakók számára a szeretetteljes, családias hangulatú ápolásra és gondoskodásra. 1-2-3-4 ágyas szobák állnak lakóink rendelkezésére. Az intézményben tágas, modern közösségi helyiségek találhatóak. Az épületszárnyak belső kertet, pihenőudvart fognak közre.

A klubtagok az otthon életében a közös programok révén szervesen részt vesznek. Szórakoztató, kulturális és kreatív, valamint vidám hangulatú múltidéző foglalkozásokat szervezünk - farsang, aratás, Márton-nap, kukorica- és toll fosztás, diótörés, tök magozás, fumu készítés - melyeket az aktuális időszak ünnepei köré építünk.

A közös tornák, séták lehetőséget adnak a mozgásigény kielégítésére, a testi-lelki aktivitás megőrzésére. Lehetőség van a többi otthonnal közösen szervezett színházlátogatásra. Havonta csinosítja lakóinkat fodrász, igény szerint jön kozmetikus, pedikűrös.

Vallását gyakorló lakóink részt vehetnek imaórán, szentmisén és szentáldozáson, mindehhez egy csodálatos kápolna áll rendelkezésre. Több ünnepi megemlékezést szentmise keretében tartottunk (Március 15, Aug.20. – kenyérszentelés, Karácsony.) A vallási ünnepek otthonunk életében jelen vannak: vízkereszt, gyertyaszentelés, „Balázs-áldás”, hamvazkodás, Mindenszentek, halottak napja, keresztút járás.

Minden jog fenntartva ! | Kolping Gondozási Központ Lenti | 8960 Lenti Templom tér 11. | Adatvédelmi szabályzat